Marchewkowy. Dla skóry suchej i zniszczonej dla osób w
każdym wieku.
Oparty na maśle kakaowym biozgodnym z naturą, doskonale
tolerowanym przez skórę, nigdy nie powoduje uczuleń. Zawiera wolne kwasy
tłuszczowe sterole, tokoferole , biopierwiastki
i inne przeciwutleniacze
chroniące skórę przed foto starzeniem.
Masło kakaowe uszczelnia
płytki naskórka chroniąc przed utratą wody z jego głębszych warstw.
Dodatek oleju powstałego z wyciągu komórek marchwi nadaje mu
piękny, pomarańczowy kolor.
Olej marchewkowy bogaty w beta- karoten, na skórę działa
leczniczo, nawilżająco i odmładzająco.
Zawiera kwasy tłuszczowe- palmitynowy, stearynowy, linolowy.
Witaminy A, B, C, F.
Krem sprawdza się doskonale w okresie letnim ponieważ jego
kolor utrwala opaleniznę na długi czas.
Krem jest produkowany ręcznie w laboratorium i dlatego w
moim kremie składniki aktywne występują w ilościach wielokrotnie większych niż
w kremach produkowanych przemysłowo.
Jest to mój ulubiony krem ze względu na jego piekny kolor. Występuje w dwóch wersjach- letniej i zimowej. Ten na zimę ma więcej masła kakaowego i jest cięższy od kremu letniego, który w swoim składzie ma więcej fazy wodnej. Moje klientki nazywają go poprostu Marchewka i to jest bardzo sympatyczne.
Moje kremy różnią sie od kremów detalicznych tym, że są to tak zwane kremy swieże, czyli mają bardzo krótki termin ważności, ok roku, ze względu na małą ilość składników konserwujących . Są już takie kremy na rynku, ale mają bardzo wysokie ceny właśnie ze względu na ten krótki termin ważności, natomiast kremy Ewa Wanke są produkowane tylko na potrzeby gabinetu, w wersji limitowanej i nie są przeznaczone do dalszej dystrybucji. Zwykle masło kakaowe jest dodatkiem do bazy tłuszczowej kremu, w moich kremach jest ono głównym składnikiem. Metoda ręcznego kręcenia kremu pozwala na dodanie do niego większej ilości składników odżywczych. Moim zdaniem - są to kremy doskonałe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz